Niche Marketing

Rebrand your business.

Niche Marketing

Rebrand your business.

Positie maken – positie claimen

Beïnvloeding van het koopproces door niche marketing.

Waarom niche marketing?

Positioneer je uniek ten opzichte van de concurrent door de inzet van niche marketing. Met het doel een positie te vinden die -bijna- niemand anders heeft. Met authenticiteit beïnvloed niche marketing het koopproces. De focus verleggen en toespitsen naar aanverwante (nieuwe) markten (aansluitend op de activiteiten van de organisatie), leidt tot een frisse en nieuwe invulling van je eigen bedrijfsactiviteiten.

MarketingDNA helpt bij uw marketingactiviteiten. MarketingDNA kijkt naar de kernwaarden en vertaalt deze naar een visuele beleving voor uw positionering en propositie.

Niche versus SEO/SEA

Niet iedereen kan zich met SEO/SEA op de eerste positie zetten. Veelal vanwege het aanbod van de concurrentie. Een creatief idee om een niche te vinden ligt voor de hand. Samen met u vinden we het DNA van de organisatie dat belangrijk is voor branding, marketing en merkpositionering. Dit voorkomt het ‘eindeloos’ opbieden in SEO/SEA (dat bespaart veel budget) en je vergroot je afzetmarkt.

Positionering

Hoe krijgt u uw merk in het hoofd van uw klant? Positioneren is het creëren van een plek in het hoofd van uw klant. Merk betekent hier dat we uw bedrijf als een persoon zien en die zich in de markt als een persoon gedraagt. Zo knopen mensen relaties aan met andere ‘mensen’ in plaats van producten of diensten. Misschien moet het merk ‘opgedeeld’ worden met het behoud van eenheid. Wilt u een sparringpartner waarmee u uw ideeën kunt spiegelen? Wij doen dat graag. Maak kennis met ons creatieve vakmanschap om zo lang als mogelijk zichtbaar te blijven bij uw klanten.

Vegetarian
Een voorbeeld van niche marketing is in dit diagram weergegeven.

In cosmetica kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een ‘Vega-concept‘.

Niche Marketing
72%

Betere keuzes

23%

Kostenbeheersing

68%

Verkoopondersteuning

58%

Persoonlijker

Wij bedenken ideeën

Wij bedenken creatieve ideeën voor marketing-ondersteuning, reclame, websites en andere communicatie om zo lang mogelijk zichtbaar te blijven bij uw klanten. Want wij kunnen ze vanuit een ander perspectief naar uw bedrijf laten kijken. Met onze ideeën houden we de aandacht nét wat langer vast. Onze klanten boeken zo een beter resultaat.

Wilt u ook ideeën vol creativiteit, scherpe tarieven en een toegankelijk visueel concept met perfecte nazorg? Neem dan contact met ons op.

Visuele merkbeleving

DNA voor uw marketing houdt uw positie actief. Heeft alles nog de juiste beleving en draagt u uit wat u wilt zeggen? Conceptuele ideeën die planmatig helpen uw doel te bereiken. Met onder andere voordelen als:
• een hogere attentiewaarde te creëren
• makkelijker keuzes te maken
• kosten te beheersen
• de wereld een beetje mooier te maken en
• beïnvloeding van het koopproces.

Meer activiteiten

reclameAPK online en offline
Meer verkoop ondersteuning
Websupport website
Posters Tour de France
Voetbalplanners poster EK-WK

Check ook:

F1-posters

Bijvoorbeeld als leuke beurspromo.

©2014-2022 Copyright - marketingDNA | creatieve branding, positionering en merkondersteuning - Een activiteit van Square Design Nijkerk